Solsmaragden_Enova.jpg

bipv-dagen

Fredag 7. september 2018

Torsdag 6. september går Solenergidagen 2018 av stabelen, hvor vi setter fokus på de aktuelle temaene bygningsintegrert solenergi, fremtidens bygg og områder, og energilagring. Nytt av året er at Solenergidagen vil etterfølges av en workshop fredag 7. september, hvor vi går i dybden på temaet BIPV.

Workshopen går over en hel dag og er fullt ut viet til bygningsintegrerte solceller (BIPV) i norske bygg. På BIPV-dagen vil du få mulighet til å høre om erfaringer fra flere av de mest spennende BIPV-prosjektene i Norge. Det er lagt inn god tid til spørsmål og diskusjon.

TID OG STED  

Tid: 7. september kl. 08.30 - 16.00
Sted: Ingeniørenes hus, Kronprinsens gate 17, Oslo

PÅMELDING

PROGRAM

Presentasjon av ny BIPV-statusrapport

Case 1: OSLO SOLAR
Code og IFE presenterer bygget som skal bli blant Norges høyeste og også et av Norges største solkraftverk. Vi får høre om hvordan arkitekter og forskere samarbeider om en slik løsning og erfaringer som gjøres på veien.

Case 2: BRYNSENG SKOLE
Undervisningsbygg presenterer hvordan Brynseng skole ble kledd med solceller, og hvilke erfaringer de har tatt med videre.

Case 3: SOLSMARAGDEN
Hva gjør du når byggherre bestiller noe som ikke eksisterer? Vi får høre fra FUSen og ISSOL om hvordan de løste oppgaven. FUSen og ISSOL har lang erfaring med BIPV, og vi får også høre om erfaringer fra andre prosjekter.

Case 4: OMSORGSBYGG
Omsorgsbygg har benyttet BIPV i flere av sine bygg, vi får høre deres erfaringer.

Status for BIPV i Norge
Multiconsult har vært involvert i flere BIPV-prosjekter i Norge. De deler sine betraktninger og lærdommer fra disse prosessene.

 

Arrangører: