Kurs i simulering av solstrøm (PVsyst)

Det norske solenergimarkedet er i vekst, og for å bidra til å øke kompetansen arrangerer Norsk solenergiforening kurs i simulering av solstrøm på tampen av året. Målet til kurset er å gi deltakerne kunnskap om simulering av solcelleanlegg. Dette er nyttig kunnskap ved blant annet planlegging av solcelleanlegg og i anbudsprosesser.

Kurssted: Multiconsult på Skøyen, Oslo (Nedre Skøyen vei 2).

Kursdato: Onsdag 19. desember 2018 kl. 9-16.

PÅMELDINGEN ER STENGT!

Kurset benytter simuleringsprogrammet PVsyst. Dette er et av de ledende modelleringsprogrammene for solcelleanlegg. Kurset har en praktisk tilnærming, hvor deltakerne arbeider med PVsyst i løpet av kurset. Deltakerne må ta med egen laptop, samt laste ned PVsyst i forkant (gratis i 30 dager).

Deltakerne må ha noe grunnleggende kunnskap om hvordan et solcellesystem fungerer. De må vite:

  • Hvilke komponenter som inngår i et solcellesystem (panel, streng, vekselretter) og hvordan disse kobles sammen for å lage et solcellesystem.

  • En idé om hvordan skygging innvirker på strømproduksjonen.

Kurset er ikke et innføringskurs i hvordan solcellesystemer bygges, men deltakeren vil få kunnskap om hvordan et solcellesystem konfigureres og optimaliseres ved hjelp av PVsyst.

Målgruppen er systemleverandører, forelesere, rådgivere, arkitekter, byggherrer, ingeniører, energiselskaper, teknisk etat i kommuner, med flere.

Kurset holdes av Per Lindberg fra Multiconsult.

Pris:

4 500 NOK for medlemmer i Norsk solenergiforening.

5 600 NOK for ikke-medlemmer.

Prisen inkluderer lunsj og pausemat.

Klikk her for informasjon om medlemskap. Er din bedrift medlem? Sjekk denne oversikten.