Enova-støtte til solenergi på hytter

Solenergiforeningen har tidligere tatt til orde for at Enovas støtteordning for el-produksjon bør inkludere støtte til fritidsboliger - nå kan vi slippe jubelen løs. Enova melder i dag at man blant annet kan få støtte til solceller på hytta.

Enova-støtte til solenergi på hytta har hittil ikke vært tilgjengelig for hytteeiere. Fram til nå har man bare kunne få støtte til energiproduksjon og andre energitiltak i helårsboliger. I dag snur Enova og åpner for at man kan få Enova-støtte på inntil 28.750 kroner til strømproduksjon. Man kan også motta støtte til solfangere.  

Endringen omfatter mer enn solceller og solfangere. Dette gjelder 16 forskjellige energitiltak, blant annet vannbåren varmepumpe og akkumulatortank. Du kan lese mer om hvilke tiltak som er støtteberettiget på Enovas hjemmeside.

Les mer om saken i Teknisk Ukeblad.