Solenergidagen 2019 - påmeldingen er åpnet!

Torsdag 19. september går Solenergidagen 2019 av stabelen, hvor vi setter fokus på temaene plusshus, trender i boligmarkedet, og energilagring. I tillegg avslører vi hvem som har blitt kåret til Årets solstråle.

I år, som i fjor, vil Solenergidagen følges av en workshop dagen etter, hvor vi går i dybden på temaene BIPV (Building-Integrated PhotoVoltaics – BIPV) og solenergi i et byggsystemperspektiv. Du vil møte ledende bedrifter og forskere innen feltet og blant annet få presentasjoner fra ASKO, Solenergi FUSen, Getek, Pixii, Multiconsult, Solitek og IFE. Du kan velge å være med på bare en av dagene, eller begge. Det er separat påmelding for workshopen - denne finner du her.

TID OG STED:

Tid: 19. september, kl. 09.00 - 15.30 (workshopen avholdes 20. september samme sted)

Sted: Ingeniørenes hus, Kronprinsens gate 17, Oslo

NB: Earlybird-frist 5. september - husk å melde deg på før dette for den beste prisen!


Del 1: PLUSSHUS

Miljøambisjoner for bygg blir et stadig viktigere tema, og stadig flere prosjekter viser at det er mulig å utvikle bærekraftige og miljøvennlige bygg med høy kvalitet. Mange av disse prosjektene har tatt i bruk solenergiteknologier, og det er forventet at solenergi vil bli en viktig bidragsyter for å oppnå fremtidige mål for byggsektoren, som nullenergihus og plusshus. I denne delen av programmet setter vi fokus på det mest ambisiøse nivået – plusshus. Er plusshus vanskelig og dyrt å få til - hva har erfaringene vært så langt? Hvor går veien videre? Og hvor viktig er solenergi i slike prosjekter?

Del 2: TRENDER I BOLIGMARKEDET

Det er for tiden stor vekst innen solenergi i boligmarkedet, men handler dette nærmest utelukkende om installasjon av standard solcellepaneler, eller ser vi nå konturene av et langt bredere bilde når det gjelder produkter og tjenester?

Del 3: ENERGILAGRING

Det jobbes kontinuerlig med ulike lagringsteknologier, og fremskritt både når det gjelder teknologi og pris vil muliggjøre enda større bruk av solenergi i årene som kommer. Energilagring er også svært aktuelt med tanke på effektiv bruk av strømnettet, og vi tar en kikk på hvordan lagring kan bidra til effektutjevning.

På Solenergidagen 2019 får vi høre innlegg fra Skagerak Energilab, Powerhouse-prosjekt, Otovo, Sintef Community, NTNU, leverandører av BIPV-løsninger m.fl. – detaljert program følger.

Logo Solenergidagen 2019.png
I fjor vant Otovo prisen ‘Årets solstråle’ - hvem mottar denne hederen i år?

I fjor vant Otovo prisen ‘Årets solstråle’ - hvem mottar denne hederen i år?