Back to All Events

Kurs i simulering av solstrøm


Det norske solenergimarkedet er i vekst, og for å bidra til å øke kompetansen arrangerer Norsk solenergiforening kurs i simulering av solstrøm på tampen av året. Målet til kurset er å gi deltakerne kunnskap om simulering av solcelleanlegg. Dette er nyttig kunnskap ved blant annet planlegging av solcelleanlegg og i anbudsprosesser.

Kurssted: Multiconsult på Skøyen (Nedre Skøyen vei 2).
Kursdag 1: Onsdag 13. desember 2017 kl. 9-16.
Kursdag 2: Torsdag 14. desember 2017 kl. 12-15.

Kurset benytter simuleringsprogrammet PVsyst. Dette er et av de ledende modelleringsprogrammene for solcelleanlegg. Kurset har en praktisk tilnærming, hvor deltakerne arbeider med PVsyst i løpet av kurset. Deltakerne må ta med egen laptop, samt laste ned PVsyst i forkant (gratis i 30 dager).

Kurset holdes av Stanislas Merlet fra Multiconsult. Stanislas er en av Norges dyktigste rådgivere innen solenergi, og vant nylig prisen Årets Unge Rådgiver 2017 på bakgrunn av sin kompetanse innenfor dette fagområdet. 

Deltakerne bør ha noe grunnleggende kunnskap om solenergi. Målgruppen er systemleverandører, forelesere, rådgivere, arkitekter, byggherrer, ingeniører, energiselskaper og teknisk etat i kommuner. 

Mer informasjon og påmelding finner du her.

Earlier Event: December 7
Fagsamling: Solenergi i landbruket
Later Event: January 17
Nasjonal brann- og el-konferanse