Back to All Events

Fagsamling: Solenergi i landbruket

Bli med på en spennende fagsamling 7. desember på Hellerud gård mellom Lillestrøm og Oslo. Arrangementet tar for seg bruk av solenergi i det norske landbruket, og er aktuelt for gårdbrukere som ønsker å vite mer om solenergi, samt andre aktører med en interesse for temaet. Det vil også bli gitt tips om kombinasjonen solenergi – bioenergi.

Tid: Torsdag 7. desember kl. 18.30 - 21.00
Sted: Norges Vel, Hellerud gård, Bråteveien 200, Skjetten
Arrangør: Det Kongelige selskap for Norges Vel
Arrangementet støttes av: Akershus fylkeskommune og klimaprosjektet Interreg ecoINSIDE.

Økt bruk av solenergi i landbruket kan bidra til å gjøre norsk landbruk mer selvforsynt med fornybar energi. Kombinasjonen av store takarealer og ofte et betydelig strøm- og/eller varmebehov også i sommerhalvåret når solenergiproduksjonen er på det høyeste, gjør at solenergi kan være spesielt godt egnet på mange norske gårdsbruk.

Fagsamlingen tar for seg tekniske løsninger, praktiske erfaringer, rammevilkår og betraktninger rundt økonomi. I tillegg til presentasjoner er det satt av tid til spørsmålsrunde samt kaffepause med noe attåt.

- Vi ønsker at flere skal ta i bruk miljøvennlige energiløsninger på sine gårdsbruk og arrangerer denne fagsamlingen for å øke kunnskapen om solenergi i landbruket, sier Ragnhild Bjelland-Hanley som er seniorrådgiver i Norges Vel og generalsekretær i Norsk Solenergiforening.

Arrangementet er gratis, men påmelding er påkrevd på grunn av servering.

Påmelding og program finner du her.

Earlier Event: December 1
Solenergi i mørketiden - kurs i Tromsø
Later Event: December 13
Kurs i simulering av solstrøm